Logo Loading

Enter your keyword

Profil Syarikat

Daulah Holding

DAULAH HOLDING SDN BHD

Daulah Holding Sdn. Bhd. adalah syarikat yang ditubuhkan pada 21 November 2016 oleh Tuan Syed Fuad bin Syed Othman. Di bawahnya terdapat beberapa anak syarikat lain yang terdiri daripada Daulah Educonsult Sdn. Bhd., Daulah Travel & Tours, Daulah Ilmi Plt, Daulah Media Group dan satu organisasi bukan keuntungan (NGO) dibawah pengurusan yang sama iaitu Yayasan Assegaff.

Daulah Holding menyediakan persekitaran kerja yang mempunyai ciri–ciri proaktif, berdaya saing dan integriti. Kami komited untuk menjadi sebuah platform di mana para pekerja dilatih dan diberikan pengalaman untuk menjadi individu yang berkemahiran tinggi. Syarikat kami juga memfokuskan kepada prinsip-prinsip pembangunan kerjaya. Ini terbukti dengan cerminan profil kakitangan kami yang masih muda namun sudah didedahkan dengan tanggungjawab dan latihan setaraf dengan pekerja yang sudah lama berkecimpung dalam industri.

Syarikat telah meletakkan satu nilai asas di mana kepercayaan kepada Allah SWT haruslah diutamakan. Dengan ini, pekerja digalakkan untuk menyesuaikan tingkah laku mereka dan dengan itu, mencapai keputusan yang lebih baik dengan berkerja dan menang bersama-sama.

Kami menyediakan latihan yang terbaik dan program pembangunan untuk kakitangan bagi mengembangkan potensi mereka ke tahap maksimum. Kami juga sering menaja kakitangan-kakitangan untuk hadir ke program pemantapan skil yang mencecah puluhan ribu ringgit termasuklah Seminar Pemasaran, Seminar Human Resource dan banyak lagi.

Tidak lain dan tidak bukan, semua ini adalah pelaburan kepada anak bangsa kita sendiri. Dengan keadaan ekonomi dan hala tuju industri yang semakin genting, kami percaya bahawa pekerja yang dilatih supaya berkemahiran tinggi akan mampu mendepani segala cabaran yang mendatang.

Daulah Land Group yang mula ditubuhkan pada bulan November 2018 merupakan salah satu anak syarikat Daulah Holding Sdn Bhd yang menawarkan perkhidmatan dalam sektor hartanah. Daulah Land Group mempunyai misi untuk menjadi peneraju sektor hartanah di Malaysia dan juga Antarabangsa pada masa akan datang.

 

DAULAH EDUCONSULT SDN BHD

Daulah Educonsult Sdn. Bhd. mula beroperasi secara rasmi pada 17 Januari 2012.

Syarikat ini ditubuhkan setelah Tuan Syed Fuad pulang daripada penghijrahan beliau di Mesir. Antara perkhidmatan utama yang dijalankan oleh Daulah Educonsult adalah menyediakan perkhidmatan perundingan dalam bidang pendidikan. Perkhidmatan lain yang turut ditawarkan termasuklah menguruskan dan mengendalikan pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran di luar negara seperti Mesir, Rusia, Poland, Indonesia, Turki, Bangladesh serta India dalam pelbagai jurusan yang diingini. Antara jurusan yang menjadi pilihan pelajar adalah Perubatan, Pergigian, Farmasi, Veterinar, Kejuruteraan Penerbangan, Pengajian Islam, dan sebagainya. Laman web Daulah Educonsult Sdn. Bhd. adalah www.daulahmedic.com

DAULAH ILMI PLT

Daulah Ilmi Plt mula beroperasi pada 21 April 2016.

Daulah Ilmi Plt adalah syarikat yang mengendalikan sebuah Kedai Buku Atas Talian dibawah nama Daulah Online Bookstore. Pemilihan untuk menubuhkan Kedai Buku berkonsepkan atas talian ini adalah bagi memudahkah masyarakat untuk mendapatkan buku-buku pilihan mereka dengan hanya beberapa klik pada butang tetikus atau dihujung jari. Di samping itu, objektif Daulah Ilmi Plt atau Daulah Online Bookstore adalah untuk menyokong penulis-penulis buku tempatan di Malaysia memasarkan karya mereka.

Laman web kedai buku Daulah Online Bookstore ini boleh diakses di www.daulah.com.

 

DAULAH TRAVEL & TOURS

Daulah Travels & Tours telah ditubuhkan pada 21 Februari 2014.

Syarikat ini merupakan syarikat perlancongan yang menawarkan pelbagai pakej perlancongan yang menarik untuk dalam dan luar negara. Antara negara yang ditawarkan adalah seperti Thailand, Indonesia, Jepun, Korea, Mesir, Turki dan sebagainya. Daulah Travels & Tours turut menyediakan pengurusan pembelian tiket taman tema (seperti Sunway Lagoon, Legoland), tiket penerbangan dan pengurusan pakej Umrah & Haji. Daulah Travels & Tours sudah beroperasi sejak 2014, merupakan syarikat yang berpengalaman dalam menawarkan pakej perlancongan dengan harga yang berpatutan dan menyediakan kualiti perkhidmatan yang terbaik.

Laman web Daulah Travel & Tours adalah www.daulahtravel.com

SAFER

Safer mula beroperasi pada 1 Mei 2020.

Safer merupakan syarikat E-hailing yang menawarkan 4 servis iaitu Safer Ride, Safer Food, Safer Delivery dan Safer Swift. Syarikat ini ditubuhkan sejajar dengan dunia teknologi yang kian membangun. Antara kelebihan lain yang ditawarkan oleh Safer juga adalah, Pendapatan Pasif. Sambil pengguna Safer menikmati servis terbaik E-hailing yang diberikan oleh Pemandu, Delivery Partner dan Food Merchant Safer, warga Safer juga berpeluang menikmati pendapatan pasif seumur hidup. Anda tentukan berapa yang anda mahukan!

Laman web Safer adalah www.safer.my

DAULAH MEDIA GROUP

Daulah Media Group merupakan syarikat digital media yang merangkumi DeenamikKomuniti Mesir dan ORiGIN CREATIVE.

YAYASAN ASSEGAFF

Yayasan Assegaff adalah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang bertujuan memberikan bantuan bagi golongan yang memerlukan. Organisasi ini juga menyediakan bantuan kewangan kepada pelajar yang belajar di luar negara. Selain itu, Yayasan Assegaff turut mengendalikan dan membantu syarikat lain yang ingin menyalurkan bantuan kewangan kepada badan-badan amal.

KOMUNITI MESIR

Komuniti Mesir juga ditubuhkan pada 1 Ogos 2017. Ia merupakan sebuah ruang forum perbincangan dan perniagaan untuk komuniti mahasiswa dan rakyat Malaysia, Indonesia, Thailand , Brunei, Singapura dan Filipina yang berada di Mesir.

Laman web Komuniti Mesir adalah www.komunitimesir.com

DEENAMIK

Deenamik merupakan sebuah agensi media digital yang ditubuhkan pada 13 Ogos 2017. Ia juga merupakan sebuah laman berunsurkan berita-berita viral yang sedang hangat dan trending di dalam mahupun luar negara. Informasi di hujung jari ? Hanya di www.deenamik.com

ORiGIN CREATIVE

ORiGIN CREATIVE adalah sebuah agensi digital grafik yang ditubuhkan pada 01 Jun 2018. Ia Menawarkan servis melakukan design seperti logo, poster, laman web dan lain2.